پریست
شاید تابحال این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که پریست لایت روم چیست؟ در ابتدا باید نسبت به پریست شناخت پیدا کنیم. پریست یا preset به معنای از قبل ست شده است. پریستها همچون یک فیلتر از قبل آماده شده کار میکنند. دقیقا شبیه به کاری که فیلترهای اینستاگرام برای شما انجام میدهند.
پریست وقتی به کمک شما میآید که نمیدانید کدام فیلتر مناسب عکس مدنظر شما است. شما اینکار را بارها در اینستاگرام به کمک فیلترهای آماده انجام دادهاید. اینگونه خلاقیت خود را با داشتن گزینههای مختلف پیش رو نیز محک میزنید. اما مشکل اصلی زمانی مطرح میشود که میخواهیم روی عکسهایی با کیفیت بالا این کار را انجام دهیم و به دلیل اینکه فیلترها تنها مخصوص برنامه اینستاگرام میباشد نمیتوانیم عکسهایمان را ذخیره کنیم.
اینجاست که راههایی به مراتب حرفهای تر بهنام پریست لایت روم معرفی میشود. اکنون مخاطبان اینستاگرام میتوانند درک کنند که ایجاد یک فیلتر روی تصاویر دیگر چندان کار سختی نیست و نمیتواند لزوماً، ترکیب رنگ و نورهای پیچیدهای و حرفهای به حساب آید. این فیلترها از طریق برنامه لایتروم در دسترس هستند. در ادامه با این برنامه بهطور کامل آشنا خواهید شد.
نکته قابل توجه این است که فیلترهای لایت روم نمیتوانند عکس هایی را که دارای مشکلات عمده مانند فوکوس و یا رزولوشن پایین هستند را اصلاح کنند. در واقع شما حتی به کمک فیلترهای خاص هم نمیتوانید یک عکس بد را به یک عکس خوب تبدیل کنید.
کاربرد پریست
یکی از دلایل مهم استفاده از پریست لایت روم، ادیت مجموعهای از عکسهاست. فرض کنید شما تعدادی عکس در اختیار دارید که باید از یک تم رنگی برخوردار باشند. پریست رنگی عکس برای تنظیم ویژگیهای کلی در تصاویر و یا ویدئوها استفاده میشوند. مثلا میخواهید رنگ کار بهصورت کلی تیره و یا روشنتر شود. فایلهای پریست حجم زیادی ندارند و تنها با بازکردنشان در برنامه lightroom قادر به استفاده از آنها هستید. در واقع به کمک این ویژگی میتوانید تنظیماتی را روی عکس دلخواه خود اعمال کنید. منظور از این تنظیمات تغییراتی مثل: سچوریشن، کنتراست، کلاریتی و… می باشد. به یاد داشته باشید که این تنظیمات برای کلیت یک عکس است و نقطه خاصی از آن را تحت تاثیر قرار نمیدهد. در این شرایط هماهنگ کردن تن رنگی وکنتراست چند عکس بهصورت مجزا کار دشواریست.